loader image

De beste verzorgingstips voor een hairweave?

Aletta

Aletta

EIGENAAR VAN DE HAIREXTENSIONS BEAUTIQUE

In dit blog geven wij je de beste verzorgingstips voor het dragen van een hairweave. Met de onderstaands verzorgingstips zal jouw hairweave een stuk langer meegaan.

 

De draagtijd van een hairweave

Onze hairweaves zijn kwalitatief van het hoogste segment en zijn gemaakt van 100% Human Hair daarnaast zijn ze ook nog eens Remy gesorteerd en Double Drawn. De hairweaves gaan bij goede verzorging minimaal een jaar mee. 

 

De hairweave omhoog plaatsen

Het eigen haar groeit natuurlijk gewoon door, wat ervoor zorgt dat de hairweave wat uitgroeit. Het is van belang om rond de 8 weken de hairweave weer omhoog te laten plaatsen. Dit kan eenvoudig en snel bij ons in de salon. Het fijne is dat de hairweave telkens opnieuw gebruikt wordt waardoor het niet nodig is om telkens een nieuwe te kopen. 

Hairweave verzorgingstips

Shampoo en Conditioner

Ons eigen haar krijgt verzorging vanuit de hoofdhuid, hairextensions krijgen dit niet meer. Daarom is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Gebruik bij voorkeur een sulfaat en parabenen vrije shampoo en conditioner. Was je haren niet vaker dan drie keer per week. Breng de conditioner niet aan rondom de hairweave banen, zo voorkom je dat de hairweave gaat glijden. 

 

Slapen met een hairweave 

We bewegen ons hoofd vaak tijdens het slapen, het draaien van de ene naar de andere kant op het hoofdkussen. Dit kan resulteren in klitten in de hairweave, slaap daarom altijd met een losse vlecht. Dit scheelt ook een hele hoop werk in de ochtend. 

 

De hairweave borstelen

Wees vooral lief voor de hairweave tijdens het uitborstelen. Pak een gedeelte van het haar vast en borstel het rustig van onder naar boven, zo blijft de hairweave stevig zitten. Probeer niet van boven naar onderen te borstelen of hard te trekken tijdens het borstelen. De kans is dan aanwezig dat de hairweave per ongeluk wordt losgetrokken. 

 

Serum en olie

Voor een goede verzorging van de puntjes is het goed om regelmatig een olie of serum te gebruiken. Dit houdt de puntjes van de hairweave gezonden zal ervoor zorgen dat de hairweave er gezond uit blijft zien. Let op, gebruik geen olie of serum rondom de aanzet van de hairweave. Er is dan een kans op het uitglijden van de hairweave.

 

De hairweave föhnen 

Om een volle bos haar droog te krijgen ben je wel even bezig. Wat handig kan zijn is om de hairweave in gedeelten te föhnen. Begin altijd bij de onderste banen te föhnen en maak een staart van het bovenste gedeelte. Als de onderste banen van de hairweave droog zijn, maak je hiervan een staart. Nu kan je verder gaan met de daaropvolgende baan hairweave. Richt de föhn altijd van boven naar onder om zo min mogelijk warrig haar te krijgen. 

 

Zwemmen en sauna

Zon, zee en zwembad zijn niet het meest haarvriendelijk voor zowel het eigen haar als de hairweave. Doe tijdens het zwemmen of sauna gebruik de hairweave in een staart en probeer het zo min mogelijk in aanraking te laten komen met water. Water bevat vaak veel chloor en zouten dit heeft een uitdrogend effect op zowel het eigen haar als de hairweave. In de zomerperiode is het een must om de hairweave wat extra verzorging te geven in de vorm van een haarmasker.

 

Een hairweave verven

Hairweave verzorgingstips In principe is de hairweave echt mensenhaar en kan daarom ook geverfd worden. Wij raden het echter wel af om de hairweave in een lichtere kleur te verven. In de fabrieken gaan hairweaves door verschillende kleur processen omdat de oorspronkelijke kleur vaak zwart of bruin is. De hairweave zal beschadigd of droog worden als het nogmaals zal worden gekleurd in lichtere kleuren.

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

GELATEERDE BLOGS