loader image

Hoe verzorg je een hairweave?

Aletta

Aletta

EIGENAAR VAN DE HAIREXTENSIONS BEAUTIQUE

 

Hoe verzorg je een hairweave?

Het dragen van een hairweave vraagt extra tijd en aandacht en in het begin kan het even wennen zijn. Om de levensduur van de hairweave te verlengen is het belangrijk om het op de juiste manier te verzorgen. Het lijkt in het begin moeilijk en een heleboel informatie maar als je het eenmaal gewend bent is het hartstikke makkelijk. 

 

Hoe was je een hairweave?

Veel klanten vinden het spannend om de hairweave voor het eerst te wassen. Het advies is om de hairweave zo min mogelijk te wassen, bij voorkeur 1-2 keer per week.

Een professionele shampoo en conditioner zijn essentieel voor het dragen van een hairweave. Daarmee worden geen drogist producten bedoeld maar professionele producten die verkrijgbaar zijn in een kapsalon of webshop. 

Voor een hairweave is de beste keus een sulfaten en siliconen vrije shampoo en conditioner. 

 

Siliconen

Niet water oplosbare siliconen kunnen zich opstapelen in de vorm van een laagje rondom het haar. Dit maakt het haar zwaar en futloos ook kan het hoofdhuid problemen geven zoals jeuk en irritatie. 

 

Sulfaten

Hebben een reinigende werking, soms iets te heftig. Het kan de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en haar verwijderen. De hoofdhuid kan geïrriteerd raken en de hairweave kan droog aanvoelen. Ook kunnen sulfaten zorgen voor een vervaging van kleur van de hairweave. 

Gebruik conditioner alleen in de punten van het haar en niet tussen de banen bij de aanzet. Dit kan ervoor zorgen dat de microringen los glijden.

 

Hoe föhn je een hairweave?

Na het wassen moet altijd de hairweave droog geföhnd worden met een elektrische föhnborstel of een keramische borstel in combinatie met een föhn.  Gebruik je alleen een losse föhn, dan gaan de haarschubben alle kanten op staan. Het handigste is om de hairweave rij voor rij droog te föhnen. Start bijvoorbeeld bij de onderste rij hairweave en ga daarna verder met de rij erboven enzovoort. 

De hairweave gewoon laten opdrogen maakt het pluizig door de wrijving en het vocht. Het gebruik van de föhnborstel polijst de hairweave en het eigen haar waardoor het een mooie gezonde glans krijgt. 

Ga nooit met nat of vochtig haar slapen en doe ook geen vochtig of nat haar in een staart. Ook hierbij kunnen knopen ontstaan en door vocht en wrijving is er meer kans op haarbreuk. 

 

Het borstelen van een hairweave

Het is belangrijk om een hairweave regelmatig te borstelen, net zoals het eigen haar. Gebruik nooit een ijzeren kam of borstel met stalen punten. Borstel het haar geleidelijk door en trek vooral niet aan. 

Allereerst is mijn advies om alle rijen hairweave apart te borstelen van elkaar. Begin bijvoorbeeld met de onderste rij en zet de rest van het haar in een clip omhoog. Wanneer de onderste rij hairweave is geborsteld, start je met de volgende rij enzovoort. 

Start met het borstelen van de onderkant bij de puntjes, pak een deel van de hairweave vast en borstel het geleidelijk van onder naar boven. Zo borstel je steeds een stukje meer omhoog. Wanneer je eindigd bij de aanzet van de hairweave, is het verstandig om met je vingers tegen de aanzet te drukken, zo houd je minimale spanning op de hairweave.

Kam de knopen en rustig uit van onder naar boven en trek ze niet omlaag met de borstel. Te hard trekken kan haarbreuk veroorzaken, dit geldt voor zowel de hairweave als het eigen haar. Indien er veel knopen in de hairweave zitten is het handig om een anti klit spray te gebruiken. 

 

Zon, zee en zwembad

Tijdens het zwemmen is het belangrijk om het haar in een staart te doen. Zorg voor zo min mogelijk contact tussen de hairweave en het water.

Chloor kan ervoor zorgen dat de hairweave van kleur verandert

Het zoute zeewater kan ervoor zorgen dat de hairweave sneller uitdroogt

De zon kan ervoor zorgen dat de hairweave verkleurd naar een lichtere kleur

Pas op moet zonnebrandcrème op je rug en schouders, dit bevat een stofje wat ervoor kan zorgen dat de hairweave oranje kleurt.

 

Verzorgingstips voor een hairweave

Slaap altijd met een vlecht

Gebruik geen kleurshampoo’s zoals zilvershampoo dit kan de kleur van de hairweave veranderen

Gebruik regelmatig olie of een serum in de puntjes van de hairweave, ter voorkoming van uitdroging. 

Gebruik eens in de week een voedend haarmasker

Vermijd Olaplex producten bij het dragen van een hairweave. Olaplex is super goed voor het eigen haar, alleen helaas minder voor de hairweave. 

 

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

GELATEERDE BLOGS